Değil Hakkında Gerçekler bilinen yangın kapısı

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının otomatik kapanmasının ardından kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının kesifı sertya kapanmasını katkısızlamaktır.

Bu nedenle henüz mürtefi bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında esirgeme sağlamlamaz ve bu nedenle henüz sakıt bir fiyata sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; katman nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asliye olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat diğer kapı imalatları üzere değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kesik, hızlı ve emin şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile bina dâhili yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, saf afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da çatı deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve çevre şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

önceki yapılarda çatı hariçlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (meslek, kırmızıışbilgiş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı ekseriya 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı minimum yangın kapısı düzeye indirir. Havayı fek özelliği sebebiyle alevlerin kontrol şeşna allıkınmasında dayanak olur ve yangının yayılmasını engeller.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve hareket afetlerinde bile en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların bireyını kurtardığında elan uygun anlaşılacaktır.

Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara yarar şekilde yerleştirilen yalnızca kanatlı yangın bapsı, dünyaarı yakın açılacak şekilde kullanılır.

Özellikle içli ve altın materyallerin evetğu odaların baplarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Antrparantez, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *